Blagoslov Križa u Dubovcu

Na blagdan svetih arkanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela, 29. rujna 2018. godine u Dubovcu, zaseok Jakopovići blagoslovljen je novi Križ „krajputaš“.
Inicijativu za izgradnju dao je Josip Jakopović, na što se složio župnik velečasni Nikola Jurković. Zemljište je darovanu uz suglasnost braće Ivana, Josipa i Dragutina Jakopović.
Iskop je izvršio Darko Orešić sa sinom Željkom. Građevinske i keramičke radove za raspelo obavio je Stjepan Jakopović ( Šeksi ) uz pomoć Josipa, Dragutina, Jureka, te Branka sa sinovima Matijom i Markom.
Kad su radovi uznapredovali u pomoć je uskočila Općina Gonja Stubica donacijom od 5.000 kuna. Križ je djelo firme “Etos” iz Gornje Stubice, ofarbao ga je Vladimir Jakopović. Mramor na postolju križa i graviranje izvršio je obrt Ivice Kanceljaka.Ograda rad MarijanaRafaj iz Gornje Stubice.
Mještani su se rado odazvali na blagoslov raspela, te su pripremili obilnu zakusku. Sveta misa za prikazana za sve koji su radili , te za pokojne mještane.
Župnik je na kraju zahvalio donatorima, radnicima i svim ljudima dobre volje koji su se na bilo koji način ugradili u ovo djelo koje će biti trajni spomen naše pripadnosti Uskrslom Gospodinu.