Caritasova akcija za obitelji u potrebi

 caritas (1)caritas (2)caritas (3)

»Caritas Zagrebačke nadbiskupije pokrenuo je ovaj projekt s ciljem da obuhvati potrebite s prebivalištem izvan Grada Zagreba koji žive u siromaštvu, a do sada nisu bili obuhvaćeni ovakvim vidom pomoći. Podjelu paketa obavljaju volonteri župnih Caritasa, dok će starim, bolesnim i nemoćnim osobama paketi biti dostavljeni na kućnu adresu kombi vozilom koje je kupljeno odobrenim sredstvima u sklopu projekta. Osim pomoći u hrani, korisnici će dobiti i pomoć u higijenskim proizvodima a dio njih i pomoć u školskom priboru i opremi«. U okviru popratnih mjera, predviđeno je održavanje javnih tribina te tiskanje i podjela informativnih letaka i plakata na temu zdravlja, prehrane, financijske pismenosti te održavanja osobne i higijene prostora. U sklopu projekta »Caritas-paketi pomoći za najugroženije«, u razdoblju od 7. do 11. veljače ove godine prvih 1000 paketa s prehrambenim proizvodima primili su potrebiti u Krapinsko-zagorskoj županiji. Podjela se vršila na deset lokacija: Zlatar Bistrica, Krapina, Pregrada, Zabok, Donja Stubica, Oroslavje, Bedekovčina, Sveti Križ Začretje, Gornja Stubica i Klanjec.

 caritas (5)caritas (4)

Projekt »Caritas-paketi pomoći za najugroženije« vrijedan više od 7 milijuna kn, financira se sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), a provodi se u suradnji s centrima za socijalnu skrb i župnim Caritasima, i provodit će se tijekom cijele godine.

U subotu 11. veljače u župi Gornja Stubica podijeljeno 60 paketa pomoći obiteljima koji žive na području Župe i Općine.  Ujedno je i blagoslovljen novi prostor Caritasa župe Gornja Stubica koji je uređen baš u tu svrhu i prilagođen potrebitima iz župe sv. Jurja, te cijele Općine Gornja Stubica.