Dostavljena pomoć u Petrinju

Nakon razornog potresa koji je zadesio Petrinju, Sisak i okolicu, DVD Šagudovec i Caritas naše župe organizirali 29. prosinca hitnu dostavu hrane za sve stradale. Nakon telefonskog razgovora sa Zapovjednikom vatrogasaca u stradalim područjima rečeno nam je gdje je potrebno što dostaviti.

Objavom apela za pomoć Petrinji na župnoj web stranici te slanjem e-pošte svim dragim župljanima, u roku od 10 minuta dolazili su paketi pomoći u Pastoralni centar. U samo 3 sata skupili smo toliko hrane da nije stalo u dva vatrogasna kombi vozila. Otvarali smo druge prostorije i garažu kako bismo mogli stavljati zatvorene kutije razvrstanih namirnica. Istu večer otišlo je par paketa pomoći u hrani i higijeni u Kliniku za traumatologiju – Draškovićeva u koju su pristizali ozlijeđeni u potresu.

U srijedu, 30. prosinca, dan odlaska DVD-a Šagudovec u Petrinju još se toliko skupilo, kako hrane tako i odjeće, obuće, deka, grijalica itd.

Svima vama želimo reći veliko HVALA na odazivu i pomoći koju smo prikupili. Hvala DVD-u Šagudovec na inicijativi kao i Načelniku koji se odmah odazvao i uključio u akciju. 

Jednako tako upućujemo zahvalu DVD-u Gornja Stubica koji je sa poduzetnicima otišao na teren i pomagao ljudima u saniranju krovova. Sav materijal za sanaciju su sami organizirali uz financijsku potporu naše Općine.