Održan Kursiljo za krizmanike u Gornjoj Stubici

Duhovna obnova (5)Duhovna obnova (7)Duhovna obnova (3)

U župi sv. Jurja u Gornjoj Stubici od 6. do 8. studenog, održana je duhovna obnova za krizmanike pod vodstvom članova zajednice Kursiljo. Susret je započeo svečanom svetom misom koju je predvodio vlč. Ivan Grbešić, duhovnik u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati. Nakon mise uz animatore i sjemeništarce započeo je večernji program koji je bio usmjeren na životna svjedočanstva samih animatora i sjemeništaraca. Krizmanici su sve aktivno pratili i često se uključivali sa svojim pitanjima. Toga dana sve je završilo večernjom molitvom.

Cjelodnevni program bio je u subotu. Rad u skupinama na zadane teme iz njihova života, kao i iz života Crkve i sve pod vodstvom vlč. Ivana i drugih animatora. Uz razgovor u skupinama, bilo je i igre, zajednički ručak, te priprema za večernju svetu misu kojom smo završili taj dan. Cijelo vrijeme se osjećala posebna radosna atmosfera, bez umora i pitanja : kada će sve završiti? . Sami krizmanici su bili oduševljeni, a i svoje dojmove su vrlo lijepo napisali te izrazili želju za još takvim susretima.
Duhovna obnova je završila u nedjelju sa večernjom svetom misom koju je predvodio mons. Juraj Batelja. Na misi su posebno bili roditelji i krizmanici zajedno, jer je predvoditelj svete mise govorio o našem blaženom Alojziji Stepincu i najnovijoj knjizi „Blaženi Alojzije Stepinac i pravoslavna Crkva“.

Duhovna obnova (2)Duhovna obnova (6)Duhovna obnova (1)