HODOČAŠĆE U JERUZALEM

Dragi vjernici,
naša župa organizira hodočašće u Jeruzalem od 18. do 25. veljače 2024. godine. Cijena putovanja je 1500 eura (nema dodatnih nadoplata, sve je uključeno u cijenu).
Svoju odluku za sudjelovanjem na hodočašću trebate donijeti do 15. rujna ove godine kako bi mogli na vrijeme rezervirati avionske karte.
Na hodočašće slobodno pozovite članove uže i šire obitelji, prijatelje i drage vam ljude s posla.
Za bilo kakvo pojašnjenje slobodno se javite u župni ured ili putem elektroničke pošte.

1.DAN 18. 2. (nedjelja) ZAGREB – BEOGRAD – TEL AVIV
Sastanak svih putnika u 19 sati u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu. Po dolasku prijava na let JU235 za Beograd. Polijetanje za Beograd u 21. Dolazak u Beograd u 22:05. Nakon toga prijava na let JU 816 za Tel Aviv. Polijetanje za Tel Aviv u 00:30. Dolazak u Tel Aviv u 04:20. Po dolasku obavljanje carinskih formalnosti i vožnja autobusom prema Nazaretu.

2. DAN 19. 2. (ponedjeljak) NAZARET – KANA GALILEJSKA – HAIFA – KARMEL
Dolazak u hotel na doručak i razgled Nazareta. Nazaret. (sv. misa) u crkvi Navještenja nakon obilaska. Nakon toga odlazak u Kanu Galilejsku (mogućnost obnove bračnih obećanja). Ručak. A nakon ručka vožnja dolinom Kišona do najvećeg lučkog grada na Bliskom Istoku Hajfe. U Hajfi zaustavljanje u karmelićanskoj crkvi Stella Maris (spomen Gospe Karmelske i sv. Ilije) i uz poznate Bahai vrtove. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. DAN 20. 2. (utorak) GALILEJSKO JEZERO – TABOR
DNakon doručka polazak na cjelodnevni izlet oko Galilejskog jezera: Kibuc Ginossar, brdo Blaženstva (sv. misa), Tabgha (crkva umnažanja kruha i crkva Petrova primata), Kafarnaum. Ručak u ribljem restoranu na Galilejskom jezeru – specijalitet: Petrova riba. Nakon ručka odlazak autobusom do podnožja Tabora, taksijima na Tabor. Posjet bazilici Preobraženja Gospodnjega. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN 21. 2. (srijeda) GALILEJA – JERIHON – QASR EL JAHUD – KUMRAN – MRTVO MORE – BETANIJA – BETLEHEM
Nakon doručka vozimo se Jordanskom dolinom prema Jerihonu. Kraće zadržavanje i posjet Jerihonu (sv. misa). Mjesto na rijeci Jordanu gdje je Ivan Krstio Isusa danas se zove Qasr el Yahud. Posjet mjestu i obnova krsnih obećanja. Posjet Kumranu (arheološke iskopine) i Ručak, te zaključno odlazak na plažu na Mrtvom moru. Mogućnost uživanja u jedinstvenom fenomenu: ako ne bude hladno mogućnost plutanja (kupanja) u moru velike specifične gustoće zbog koncentracije minerala. Na putu se zaustavljamo u mjestu Marte, Marije i Lazara, Betaniji. U večernjim satima dolazak u Betlehem. Po dolasku, smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

5. DAN 22. 2. (četvrtak) BETLEHEM – PASTIRSKA POLJA – AIN KAREM
Doručak. Nakon doručka obilazak BETLEHEMA: Bazilika Isusova rođenja (špilja rođenja, župna crkva sv. Katarine (sv. misa) s podzemnim ambijentima sv. Jeronima), te odlazak na PASTIRSKA POLJA. Slobodno vrijeme i Ručak. Odlazak u AIN KAREM: crkva pohođenja BDM (mjesto susreta Marije i Elizabete), crkva rođenja sv. Ivana Krstitelja (mjesto njegova rođenja). Slobodno vrijeme. Prolazak pored Izraelskog muzeja knjige i KNESSETA (Izraelski parlament), povratak u hotel, večera i noćenje.

6. Dan 23. 2. (petak) JERUZALEM
Doručak. Nakon doručka odlazak na MASLINSKU GORU: Kapela Isusova uzašašća, crkva Očenaša (ostaci Konstantinove crkve Eleone i spilje naučavanja), crkva Dominus Flevit (vidikovac s prekrasnim pogledom na Jeruzalem), (sv. misa), Getsemani bazilika. GETSEMANI: Bazilika Isusove smrtne tjeskobe i Getsemanski vrt, (sv. misa) Crkva Marijina groba i getsemanska spilja izdaje. Ručak. Nastavak poslijepodnevnog programa. JERUZALEM: Bethezda – arheološki ostaci rezervoara gdje je Isus ozdravio uzetoga i veličanstvena križarska crkva sv. Ane. Mjesta Isusove osude i muke: KAPELICA BIČEVANJA i CRKVA ISUSOVE OSUDE te Franjevački biblijski institut, VIA DOLOROSA: pobožnost križnog puta s početkom gdje je nekada stajala pilatova tvrđava Antonija. BAZILIKA SVETOG GROBA: Golgota (mjesto Isusova raspeća) i sv. Grob (mjesto gdje je bio položen i uskrsnuo). Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. Dan 24. 2. (subota) JERUZALEM
Doručak. Odlazak na kršćanski Sion: CRKVA IN GALLICANTU, (sv. misa) DVORANA POSLJEDNJE VEČERE (samostan sv. Nikole Tavelića i židovska sinagoga s “Davidovom grobnicom”), BAZILIKA MARIJINA USNUĆA. Ulazimo u stari grad kroz SIONSKA VRATA do Židovske četvrti: CARDO MAXIMUS (glavna ulica iz vremena cara Hadrijana), odlazak na ZID PLAČA (sveto mjesto židovske molitve) i pogled na područje nekadašnjeg židovskog Hrama, danas DŽAMIJE KUPOLA NAD STIJENOM I AL-AQSA (muslimanima treće mjesto po svetosti nakon Meke i Medine). Ručak. Odlazak arapskim bazaarom do bazilike sv. Groba. Slobodno vrijeme za kupovinu na bazaaru ili molitvu u bazilici sv. Groba. Povratak u hotel, večera i noćenje.
8. DAN 25. 2. (nedjelja) TEL AVIV – BEOGRAD – ZAGREB
Kratko spavanje. Buđenje u 1:30. U 2 sata odlazak sa svim stvarima u zračnu luku Ben Gurion. Po dolasku, prijava na let JU 817 za Beograd. Polijetanje za Beograd u 6:00. Dolazak u Beograd u 8:00. Mogućnost odlaska u razgledavanje Beograda s lokalnim vodićem….. Slobodno vrijeme za ručak i povratak u zračnu luku Nikola Tesla u 17:00. Po dolasku prijava na let JU 234 za Zagreb. Polijetanje za Zagreb u 19:15. Dolazak u Zagreb u 20:30.

Cijena aranžmana je 1500 eura

Cijena aranžmana uključuje: zrakoplovna karta i zrakoplovne pristojbe, polupansion u hotelima 4 zvjezdice u Nazaretu 3 noćenja i Betlehemu 3 noćenja, (doručak, večera), 6 ručkova (po restoranima), napojnice, autobus tijekom cijelog boravka u Svetoj Zemlji, brodica po Genezaretskom jezeru, stručno vodstvo, ulaznice: Kapela uzašašća, Pater noster, In Galicantu, Beit Hesada i Santa Ana, Lazarev grob. Vožnja barkom po galilejskom jezeru. Taxi na brdo tabor. Qumran. Ulaznica na organiziranu plažu na Mrtvome moru. Slušalice. Stručno vodstvo. Osiguranje od profesionalne odgovornosti. Osiguranje jamčevine. Organizacija putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:
Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje prtljage. Osiguranje od nesretnog slučaja. Piće za vrijeme večere i ručka. Osiguranje od nezgode i prtrljage. Osiguranje od otkaza puta.

Putovnica mora biti važeća od dana putovanja najmanje 6 mjeseci.

Agencija zadržava pravo na korekciju cijene aranžmana u slučaju velikih promjena cijena avionskih karata uslijed poskupljenja goriva, poskupljenja aerodromskih pristojbi i porast tečaja dollara i eura,
Prilikom prijave za hodočašće, treba uplatiti depozit od 500 eur na žiro račun LL travel agencije sa naznakom, svrha putovanja, Putovanje u Izrael od 18.2.-25.2.2024.

PRIJAVITI SE MOŽETE U ŽUPNOM UREDU, PUTEM TELEFONA
049/289 094 ILI E-MAILA zupa.gstubica@zg-nadbiskupija.hr