Mladi iz naše župe sudjelovali na animatorskom ljetu

Trojica naših mladih župljana: Lovro Vulama, Gabrijel Hikec i Josip Hren su sudjelovali na animatroskom ljetu u Malom Lošinju od 18 do 25 srpnja ove godine.
Mladi su boravili u domu svetog Martina koji je u Zagrebačkoj nadbiskupiji namijenjen za mlade. Kroz tjedan dana imali su priliku sudjelovati u raznim katehezama i međusobno se bolje upoznati te družiti uz svakodnevno kupanje sa mladima iz drugih župa koji su bili s njima.

Josip Hren je ukratko napisao svoje iskustvo: “Svaki dan smo imali svetu misu, a nakon svete mise druženje uz igru, ples i pjesmu. Zajednička kateheza je bila na temu oslobođenja, posvećenja, razočaranja i životnog poslanja iz koje smo puno naučili. Podijelili su nas u tri grupe i svaka grupa je bila u svojoj sjenici, a u sjenici smo obrađivali različite teme. Svaku večer smo imali neke igre ili ples. Četvrtak je bio poseban dan, dan šutnje i razgovora s Bogom, šutnju smo započeli klanjanjem pred Presvetim, a završili misom i klanjanjem. Taj dan mi je osobno bio najbolji, posvetio sam se sebi, a prije svega i Bogu. U subotu smo imali posljednju katehezu i posljednji rad u sjenicama, a nedjelja nam je bila slobodna. Imali smo misu i dan za odmor. Ovo bi htio svakom preporučiti da ode i isproba nešto novo u životu, donese neke nove odluke, stekne nova prijateljstva, a možda i ljubav.”