Molitvena zajednica Srce Isusovo

       Molitvena zajednica Srce Isusovo okuplja vjernike laike koji kroz svoj rad i molitvu umnažaju i dijele primljene talente i milosti i sudjeluju u pobožnosti klanjanja Isusu u presvetom oltarskom sakramentu.

       Klanjanje pred presvetim oltarskim sakramentom molitvena zajednica je započela na prvi petak u 12 mjesecu 2016. g. okupljanjem pjesnikinja koje su kroz talent pisanja pjesama raznih tematika otkrile i talent za pisanje duhovnih pjesama i meditacija. Taj talent razvio se kroz pet godina pisanja duhovnih pjesama za objavu u zborniku radova Večer poezije „Srce Isusa i Marije“, koji se tiska jednom godišnje i kroz pisanje pjesama za pjesničke večeri koje su se održavale u crkvi.

       Molitvena zajednica se okuplja svaki prvi petak u mjesecu, nakon večernje euharistije na pobožnosti klanjanja Isusu u presvetom oltarskom sakramentu i na molitvenom susretu u vjeronaučnoj dvorani na kojemu se mole litanijski zazivi Srcu Isusovu, čita se biblijski tekst i o njemu se promišlja s nakanom da se božja riječ utjelovi u našim životima, mole se prošnje, zahvale, molitve Srcu Isusovom i molitva za proglašenje svetim blaženoga Alojzije Stepinca koji je i zaštitinik molitvene zajednice.

       Svoj rad i molitve zajednica prikazuje kao znak ljubavi i zahvale Gospodinu i kao utjehu i naknadu za sve uvrede koje se nanose Presvetom Srcu Isusovom, potiče na upoznavanje božje riječi s nakanom da po njoj živimo, na spoznaju božje ljubavi, promiče molitvu i štovanje Srca Isusovog i jača kršćansko zajedništvo.

       Na pobožnost klanjanja i na molitveni susret pozvani su i dobro došli svi koji žele rasti u vjeri, upoznati Božju riječ i po njoj živjeti.