Obavijest o ponovnim slavljima svete mise u župi

Poštovani župljani!

Vlada Republike Hrvatske donijela je u četvrtak, 23. travnja 2020. godine, zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojima se propisuje postupno popuštanje uvedenih mjera, te s tim u vezi dopuštanje i vjerskih okupljanja od 2. svibnja 2020. godine, čija je obustava bila donesena Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.

Na temelju odluke Vlade i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od subote, 2. svibnja, započinjemo s ponovnim slavljenjem svetih misa u našoj župi. Mise tijekom tjedna slave se prema rasporedu župnog listića u  župnoj crkvi i kapelama, držeći se svih preporuka i mjera o higijeni i dezinfekciji. Nedjeljne mise od nedjelje, 3. svibnja, slave se u župnoj crkvi prema rasporedu: 8:00, 10.00 i 17:00 sati. Postavljen je razglas oko župne crkve pa će se moći sudjelovati i pratiti sv. misu na otvorenom prostoru.

Sakrament krštenja i vjenčanja moguće je slaviti uz propisane epidemiološke mjere i preporuke, a za dogovor i informacije kontaktirajte župni ured telefonski, putem e-maila ili u uredovno vrijeme. Slavlja pričesti i svete potvrde odgođeni su i dalje do daljnjeg.

Sakramentu ispovijedi zbog propisanih mjera o dezinfekciji i dalje se ne može pristupiti u ispovjedaonicama u crkvi, već se obavlja po dogovoru sa svećenikom u nekom drugom prostoru. Svibanjske pobožnosti započinju od subote 2. svibnja pola sata prije sv. mise.

Župni ured započinje s radom od utorka,  5. svibnja, u redovitom radnom vremenu od 9:00 do 10:00 sati i od 17:00 do 18:00 sati, no i dalje je moguće uredske poslove obavljati telefonski ili putem e-maila.

Župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike i dalje se ne održava, ali lijepo molimo da vjeroučenici sa svojim roditeljima počnu dolaziti redovito na sv. misu nedjeljom.

U vidu sprječavanja zaraze, opreza i zaštite zdravlja ljudi i dalje smo pozvani pridržavati se preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo o fizičkom distanciranju, pojačanoj osobnoj higijeni, pojačanoj higijeni prostora i praćenju zdravstvenog stanja.

Dok u ovo uskrsno vrijeme razmatramo otajstvo Kristove slavne pobjede nad smrću i nad grijehom, našu pozornost usmjerujemo prema svima koji proživljavaju teške trenutke neizvjesnosti, straha i tjeskobe, pružajući im molitvom i djelima ljubavi snagu Radosne vijesti.