ODRŽANO PROŠTENJE I RECITAL U MODROVCU

U, nedjelju,14. kolovoza 2022. godine, kod kapelice sv. Vinka je održano proštenje i 11. međunarodni recital “SRCE ISUS I MERIJE”.
Od 52 autora kojima su odabrani radovi za objavu u 11. gornjostubičkom zborniku, na Recitalu je 15 autora čitalo 23 autorska rada duhovne tematike.
Program je vodila Tatjana Hikec. U glazbenom djelu programa nastupili su vokalisti sv. Jurja.


“Pisati pjesme je talent koji Bog daruje čovjeku. Vi taj talent niste zakopali već se koristite njime kako biste svoju ljubav i zahvalnost prenijeli preko riječi drugome čovjeku. Kod odabira pjesama nastojali smo gledati ljepotu, smisao, stil, pismenost i naravno teološku ispravnost. Pjesnička sloboda nikad ne smije biti iznad teološkog nauka.” – rekao je Luka Besednik, koji se obratio prisutnim autorima ispred izbornog povjerenstva koje je odabralo radove za objavu u Zborniku.


Na kraju se, u ime organizatora Gornjostubičke udruge Lipin cviet, prisutnima obratila predsjednica udruge Tatjana Hikec. Zahvalila se autorima koji su i ove godine sudjelovali na natječaju, svim prisutnim autorima, članovima izbornog povjerenstva, vlč. Stjepanu Lukecu,Deniu Ban i Luki Besednik, vokalistima sv. Jurja, župi i preč. Nikoli Jurkoviću, općini Gornja Stubica, svim vrijednim članicama udruge i mještanima Modrovca koji su sudjelovali u uređenju i pripremi okoliša i prostora na kojem se održao Recital i proštenje i svima koji su pripremili zakusku.