Održano proštenje na Modrovcu

U nedjelju, 8. kolovoza 2021., održan je 10. međunarodni književni susret posvećen Srcu Isusovom i Marijinom, kod kapelice sv. Vinka, u Modrovcu.

Program Recitala vodila je Tatjana Hikec, predsjednica Gornjostubičke udruge Lipin cviet, koja ovaj susret organizira u zajedništvu sa župom sv. Jurja mučenika, Gornja Stubica, Općinom Gornja Stubica i mještanima Modrovca.Dvadeset i dvoje autora čitalo je svoje radove koji su odabrani za objavu u 10. Gornjostubičkom zborniku. U glazbenom dijelu programa nastupili su Vokalisti sv. Jurja.

U ime izbornog povjerenstva prisutnim autorima obratio se g. Mladen Ptičar. Glavna tema radova je ljubav, ljubav prema Bogu, Isusu, Mariji, svecima, ali i prema čovjeku i bližnjima. U svom govoru potaknuo je autore da im inspiracija za pisanje bude i prekrasan ambijent u kojem se nalaze.

Na kraju su svim prisutnim autorima, organizatorima, načelniku i župniku uručene Zahvalnice za sudjelovanje na 10. Recitalu.

Svetu misu predvodio je vlč. Nikola Jurković, a svojim nastupom upotpunili Puhački orkestar Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica pod ravnanjem Petra Ruka i Vokalisti svetog Jurja pod ravnanjem Ivice Kontenta.

Nakon svete mise nastavljeno je zajedničko druženje prisutnih uzvanika, posjetitelja, hodočasnika i svih ljubitelja pisane duhovne riječi.