Održano tradicionalno proštenje u Modrovcu

u Nedjelju, 13. kolovoza, u Modrovcu je održano već tradicionalno proštenje kod Kapelice svetog Vinka. Održan je završni susret 12. međunarodnog Recitala ‘Srce Isusa i Marije’, u organizaciji Gornjostubičke udruge Lipin cviet. Na natječaj su pristigla 132 rada od 55 autora iz Hrvatske, ali i inozemstva, a izborno povjerenstvo u sastavu mag. theol. Deni Ban, mag. theol. Luka Besednik i vlč. Stjepan Lukec podabrali su 75 radova od 51 autora.


Program ovog završnog susreta vodila je Tatjana Hikec, a za glazbeni predah bili su zaduženi Vokalisti svetog Jurja. Pročitana su 23 rada, a predsjednica organizatorske udruge tatjana Hikec zahvalila je svim autorima, koji su i ove godine sudjelovali na Recitalu, sudionicima završnog događanja te mještanima Modrovca koji su uredili i pripremili kapelicu u prostor oko nje, kao i domaćicama koje su pripremile zakusku.

Nakon Recitala uslujedilo je misno slavlje kojega je predvodio mladomisnik vlč. Krunoslav Hikec s vlč. Stjepanom Lukecom. Na svetoj misi sudjelovao je i Puhački orkestar VZO Gornja Stubica.