Proslavljen župni blagdan sv. Jurja u Gornjoj Stubici

 

 sv. Juraj (2)jurajsv. Jurja (39)sv. Jurja (25)sv. Jurja (26)sv. Jurja (22)

Župa svetog Jurja mučenika iz Gornje Stubice, proslavila je svog nebeskog zaštitnika. Samom blagdanu župe koji je 23. travnja prethodila je trodnevna duhovna priprema. Prvi dan trodnevnice predvodio je mons. Juraj Batelja koji se je na poseban način susreo sa ovogodišnjim prvopričesnicima i njihovim roditeljima. Pjevanje je predvodio ženski vokalni ansambl „Fiole“.

Drugi dan je svetu misu predvodio vlč. Dražen Radigović i susreo se sa ovogodišnjim krizmanicima i njihovim roditeljima. Pjevanje su predvodile „Jurjevke“. A treći dan je svetu misu predslavio vlč. Zlatko Pavetić i na poseban način se susreo sa župnim zborom, Marijinom Legijom i članovima Caritasa. Pjevanje su animirali mladi iz župe sv. Križ Začretje.

Na sam dan zaštitnika župe, prijepodnevnu svetu misu je predvodio vlč. Tomislav Kralj u zajedništvu svećenika iz dekanata i na poseban način sa svećenicima i časnim sestrama koji su rodom iz župe Gornja Stubica.

sv. Jurja (10)sv. Jurja (13)sv. Jurja (21)

Večernju svečanu svetu misu je predvodio mons. Fabijan Svalina, predsjednik Hrvatskog Caritasa. Na misi su sudjelovale sve udruge koje djeluju na području župe, zajedno sa načelnikom Općine i suradnicima, jer je sveti Juraj zaštitnik i Općine Gornja Stubica. Pjevanje je animirao župni zbor u pratnji puhačkog orkestra.

sv. Jurja (36)sv. Jurja (45)sv. Jurja (50)