Proslavljeno Tijelovo u Gornjoj Stubici

 

U četvrtak, 11. lipnja 2020. godine, u našoj župi proslavili smo svetkovinu Tijelova svečanom svetom misom koja je bila u 10 sati, a onda i procesijom po našem mjestu. Za našu župu, bila je ovo svetkovina od velike važnosti, jer je cijelu svečanost prenosila Hrvatska radiotelevizija u svom direktnom prijenosu.

Cijela župna zajednica potrudila se pokazati svim ljudima koji su nas pratili preko televizije ono što svakodnevno živi. Zahvalni dobrome Bogu na lijepom vremenu, te svim dobrim ljudima koji su pripomogli u cijeloj organizaciji, uspjeli smo barem djelić naše vjere u Presveti Oltarski Sakramenat prenijeti i posvjedočiti svim ljudima dobre volje.

Zahvalu upućujem:

Hrvatskoj radioteleviziji na čelu s redateljicom, producentom, komentatorom izravnog prijenosa, te svim drugim djelatnicima na iskazanom povjerenju i mogućnosti pokazati našu vjeru i tradiciju (38 djelatnika je taj dan radilo u Gornjoj Stubici na prijenosu).

Hvala glavnim ceremonijarima Luki Besedniku, Deniju Banu, Krunoslavu Hikecu koji su se tjednima prije samog Tijelova potrudili sve pripremiti, napravivši plan i program cijelog događaja. Kruna uspjeha bila je sama sveta misa i procesija u ovako lijepoj, pobožnoj, ujednačenoj i napose dostojanstvenoj izvedbi.

Hvala župnom zboru na čelu s gospodinom Ivicom Kontentom, orguljašem Robertom Kučakom, te pridruženim članovima zbora ŽVA Fiola.

Hvala ministrantima, čitačima, prvopričesnicima, krizmanicima, izvanrednim poslužiteljima pričesti, pastoralnim vijećnicima, vjeroučiteljicama, skupljačima darova za crkvu, redarima i mnogim mladima koji su bili svih ovih dana na raspolaganju za pripremu i samo slavlje.

Hvala našoj Općini na čelu s gospodinom Jasminom Krizmanićem na pokroviteljstvu ovog velikog događaja te svim suradnicima koji su na bilo koji način pripomogli u organizaciji. Općina je zaslužna za ručak, organizaciju zatvaranja županijske ceste, zaštitarske poslove, hitnu medicinsku pomoć i uređivanje okoliša oko parkinga…

Cijeli ovaj događaj teško bi se ostvario bez naših udruga koje su na poseban način pokazale dio sebe i svoje tradicije koju njeguju.

Hvala KUD-u Matija Gubec, VZ Gornja Stubica, Puhačkom orkestru, članovima DVD-a Šagudovec, Dobri Zdenci, Gornja Stubica i Sveti Matej, Lovačkom društvu „Orao“ te udruzi branitelja „Sveti Juraj“.

Naši dragi branitelji pripremili su ručak za 300 uzvanika uz donaciju lovaca i naše Općine. Vrijedne domaćice ispekle su obilje kolača, a naši vinari pobrinuli su se za dobru kapljicu.

Zajedništvo, sloga i međusobno poštovanje vrlina je ovog velikog događaja. Još jednom smo svi zajedno pokazali da živimo vjeru u dobroga Boga, njegujemo tradiciju i poštujemo jedni druge. Slika naše župe i bogatstvo pjesme otišla je preko televizije u Domovinu i Svijet, a povratne pohvale i zahvale za ovako temeljito organizirani događaj samo pristižu.

Kao vaš duhovni pastir, svima još jednom izričem svoje veliko H V A L A. Neka nas i dalje prati Božji blagoslov i zagovor naše nebeske majke Marije u radu na njivi Gospodnjoj kako bi sve ovo bilo samo zalog buduće radosti kojoj se nadamo u vječnoj domovini na Nebu.

Fotografije pogledaj OVDJE.

Snimku prijenosa svete mise i procesije možete pogledati na aplikaciji “HRTi”.

 

vlč. Nikola Jurković, upr. župe