Proštenje u Šagudovcu

U nedjelju, 16. srpnja 2023. godine, proslavili smo godišnje proštenje u Šagudovcu u kapeli sv. apostola. Svečano misno slavlje predslavio je naš mladomisnik vlč. Krunoslav Hikec. Pjevanje i sviranje je animirao orguljaš Stjepan Novina.

Vlč. Krunoslav u propovijedi je istaknuo kako je poslanje svakog vjernika naviještati i propovijedati evanđelje tu radosnu vijes spasenje. Na to smo pozvani svi, počevši od apostola. Svatko u svome društvenom zvanju, bilo da se radi o ženidbi ili svećeničkom pozivu, pozvan je svjedočiti svoju vjeru. Najprije ta osoba mora u svome srcu primiti tu Božju Riječ mira i ljubavi, a tek onda je može prenijeti dalje. Upravo zbog toga je važno da riječ postane djelotvorna u našim životima i u našoj svakodnevnici.

Mladomisnik je propovijed zaključio riječima sveca hrvatskoga naroda bl. Alojzija Stepinca “Ili smo katolici, ili nismo. Ako jesmo, tada se naša vjera mora očitovati na svim područjima našega života. Ne možemo biti katolici u crkvi, a na ulici živjeti po instinktu osobnog raspoloženja.”

Poslije svete mise uslijedila je zajednička okrjepa. Hvala Općini i načelniku gosp. Jasminu Krizmaniću te DVD-u Šagudovec na organizaciji. Ujedno, hvala i našim domaćicama koje su pripremile slatko i slano.