Prvi dan trodnevne priprave za mladu misu

 

U četvrtak, 15. lipnja 2023. godine na spomendan sv. Vida mučenika, započela je trodnevna priprava za mladu misu vlč. Krunoslava Hikeca. Svečano misno slavlje u 18 sati predslavio je preč. gosp. Damir Bačun, župnik župe sv. Marka Križevčanina na Selskoj cesti i dekan Trešnjevačkog dekanata. Uz prisutnost župnika preč. Nikole Jurkovića, mladomisnika Krunoslava Hikeca i domaćeg sina preč. Stjepana Lukeca koji je prije početka svete mise ispovijedao.

Misno pjevanje animirao je zbor Laudes iz župe sv. Marka Križevčanina na Selskoj cesti. To je zbor mladih koji broji 15-ak članova.

Preč. Damir Bačun istaknuo je u propovijedi kako se pred svakog kršćanina stavlja izazov u ovozemaljskim okolnostima te kako smo mi kao kršćani pozvani graditi kulturu pomirenja. Kako nas Bog poziva da gradimo dobre odnose jedni sa drugima. Kako je potrebno oprostiti jedni drugima. Istaknuo je kako nas na to danas osobito potiče Riječ Božja. Da se izmirimo jedni sa drugima prije nego pristupamo svetim otajstvima.

Nadalje je uputio prijateljski savjet našem mladomisniku. Kako su ovi dani priprave puni radosti i veselja. I neka se u ovom vremenu veseli zajedno sa svojom župnom zajednicom sv. Jurja m. No, doći će suhi dani. Svakidašnji dani puni problema i teškoća. Istaknuo je kako se zbog toga osoba ne smije obeshrabriti. Te dane proživljavaju svi ljudi. Upozorio je mladomisnika kako se neće svima svidjeti i kako neće svima odgovarati. Neka ga i to ne obeshrabruje. Jer Isus Krist nije od ovoga svijeta i njega su prvoga ljudi odbacili. No, istaknuo je kako nema razloga za brigu i strah jer kad smo s Bogom tada je sve moguće. Kada nam je on duhovna hrana onda nemamo razloga za brinuti se jer nas čeka ona ista vječna slava i radost kod Oca Nebeskoga.

Od srca zahvaljujemo svim vjernicima na sudjelovanju i stavljamo i dalje našeg Krunoslava u molitve.