SVEĆENIČKO REĐENJE NAŠEG KRUNOSLAVA

Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša predvodio je u subotu 27. svibnja euharistijsko slavlje tijekom kojega je zaredio dvanaestoricu novih svećenika. Na misnom slavlju održanom u župnoj crkvi sv. pape Ivana XXIII. u zagrebačkoj Dubravi koncelebrirali su zagrebački nadbiskup u miru kardinal Josip Bozanić, pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski te okupljeni svećenici.

U homiliji zagrebački nadbiskup mons. Kutleša istaknuo je da je “Božja providnost htjela da ovo svećeničko ređenje bude i u Marijinom mjesecu i neposredno prije svetkovine Duhova. Ona za koju Sveto Pismo kaže da je sve događaje pohranjivala u svome srcu s apostolima je u očekivanju obećanja Božjega u osvit prvih Duhova u trenucima rađanja Crkve”. Pozvao je ređenike da se povežu s Marijom i uče od nje pohranjivati u vlastito sjećanje ono što su prošli s Gospodinom. “Sjećanje na prve trenutke oduševljenja, na kušnje koje su iza vas, na vječiti put i to neka vas ohrabruje za budućnost.”

Nadalje, propovjednik je istaknuo KAKO je ekstrem svećeničkoga života ili ljubav bez križa ili križ bez ljubavi”, nastavio je Nadbiskup je naglasio da “ne postoji svećeništvo bez prihvaćanja žrtvi. Štoviše, po uzoru na Krista svećenik i žrtva su jedno te isto. Krist nas je u svećeništvu pozvao da idemo njegovim stopama i on nas poziva na prinošenje sebe odupirući se grijehu”.

“Svijet će vas uvjeravati da su sve to nepotrebne i prevelike žrtve za mladoga čovjeka. I ovdje se povežite s Marijom. Sve kreposti potrebne svećeniku nalaze se u njezinom prečistom srcu. Njezina žrtva nije završavala viktimizmom i pretvaranjem sebe u patnicu u ogorčenosti na Boga, već u dubokoj nadi i radosti koja je plod dosljednosti i vjernosti Bogu. Takvu radost ovaj svijet niti razumije niti obećava” rekao je nadbiskup Kutleša mladomisnicima na kraju homilije.

Sveti red prezbiterata primili su:
Za Zagrebačku nadbiskupiju: vlč. Krunoslav HIKEC, vlč. Petar TISAJ, vlč. Domagoj TOPIĆ, vlč. Sebastijan VALJAVEC, vlč. Matej ZAKANJ
Za Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda: fra Ivica BERIŠIĆ, OFM, fra Marijan LIGENZA, OFM, fra Ivan MAJIĆ, OFM
Za Hrvatsku franjevačku provinciju Presvetoga Otkupitelja: fra Josip JURIĆ ŠOLTO, OFM
Za Hrvatsku kapucinsku provinciju sv. Leopolda Bogdana Mandića: fra Mišo BISKUP, OFM Cap.
Za Hrvatsku delegaturu Družbe misionara Krvi Kristove: ​vlč. Karlo Mario PETROVIĆ, CPPS, Ivan RALJUŠIĆ, CPPS

Na kraju misnog slavlja dvanaestorica mladomisnika podijelili su mladomisnički blagoslov svim okupljenim vjernicima.

Župa je organizirala autobus kojim je 70 župljana sudjelovalo na ređenju u Zagrebu. Od srca svima veliko hvala na sudjelovanju. Pratimo našeg vlč. Krunoslava i dalje svojim molitvama.