Arhiva kategorije: Naslovnica

Krštenje 5. djeteta iz obitelji Vlahović

 

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić je u nedjelju 24. ožujka za vrijeme svete mise u 10h u župi sv. Jurja Gornja Stubica krstio 5. dijete Tomislava i Božice Vlahović, maloga Gabrijela.

Krsni kumovi Dražen i Natalija Matija dobili su 4. dijete u obitelji pa je kardinal krstio i njihovo dijete, malog Daria.

Nadbiskup je okupljenoj zajednici u homiliji protumačio Božju Riječ 3. korizmene nedjelje naglašavajući važnost milosrdnoga Oca i kako je bitno u svakodnevnom životu odupirati se zlu. Primjer ustrajnosti i upornosti Isusa iz današnjeg evanđelja govori nam na koji način možemo i mi kao vjernici živjeti korizmu u svakodnevnom životu.

Kardinal je na kraju svete mise čestitao roditeljima Vlahović i Matija, zahvalio im na daru života, uručio prigodni poklon te potaknuo i sve druge obitelji da budu otvorene životu.

Obavijest o smrti monsinjora Ivana Špoljar

U 86. godini života i 60. godini svećeništva preminuo je dugogodišnji gornjostubički župnik, mons. Ivan Špoljar.

Doček pokojnika bit će u ponedjeljak, 25. ožujka u 17:30 sati ispred župne crkve u Gornjoj Stubici. Nakon dočeka slijedi sveta misa i molitveno bdijenje.

Sprovodni obredi održat će se u utorak, 26. ožujka, a počinju u 11:00 sati svetom misom u župnoj crkvi sv. Jurja uz pokojnikovo tijelo nakon čega slijedi sahrana u svećeničku grobnicu na mjesnom groblju u Gornjoj Stubici.

NAJAVLJUJEMO – KRŠTENJE PETOG DJETETA

U nedjelju 24. ožujka ove godine, za vrijeme svete mise u 10 sati, nadbiskup zagrebački Josip kard. Bozanić krstit će peto dijete iz obitelji Vlahović. Pošto su krsni kumovi obitelj Matija dobili četvrto dijete, ujedno će krstiti i njihovo.
Pozivamo vas sve na svetu misu.

 

KORIZMA JE VRIJEME U KOJEM SE DRUGAČIJE ŽIVI

Dragi župljani, bliži se i vrijeme korizme, vrijeme milosti. Korizma je i vrijeme u kojem se drugačije živi, razmišlja i govori. Stoga, dobro je pitati se, jesmo li svjesni vremena u kojem živimo? Jesmo li svjesni kojom brzinom „ lovimo „ vrijeme a ono „lovi“ nas? (!)
Dok razmišljam o prolaznosti vremena, čini mi se, kako vrijeme prolazi brzinom „munje“! Munja, u tami zasja svom jačinom, osvijetli put, proleti i nestane a posljedice se ipak negdje dogode i ostave svoj trag. Najčešće negativan.
A mi? Kako se oslanjamo na svoje vrijeme? Dođe li i prođe mimo nas, baš poput munje. Psihoanalize često donose, kako najčešće nismo svjesni brzine prolaznosti vremena. A mi, u vremenu i s njime ostajemo isti i slabo se mijenjamo na bolje.
Zašto? Upravo zato jer nas se tiču i naše traume života koje ipak ostavljaju svoj trag poput munje koja pali, puca ili ubija, što znači da često u svakodnevnim situacijama pucamo, bacamo munje i ostavljamo trag kako pozitivan tako i negativan.

Nastavi čitati

U srijedu 6. Ožujka započinje korizma. U našoj župi sv. Mise i obred pepeljenja su u 10 sati i 18 sati. Ne zaboravite da je taj dan post i nemrs.
Kroz korizmeno vrijeme pobožnost križnoga puta je PETKOM U 17.30 i NEDJELJOM U 09.30 sati.

Pridružite se kampanji kroz molitvu za nerođenu djecu  u našoj bolnici na Bračaku. Svaki dan kroz korizmu od 06:30 do 18.30 sati. 
Naša župa predvodi molitvu 09.04.2019. Odazovite se i dođite u bolničku kapelu ( odmah nasuprot glavnog ulaza kada uđete u bolnicu).