Arhiva kategorije: Naslovnica

Proštenje u Jakšincu

U nedjelju 4.8.2019. godine slavimo obljetnicu blagoslova kapele sv. Katarine u Jakšincu i 45. godina od mlade mise našeg domaćeg sina, svećenika ove župe vlč. Ivana Levaka 

Svečana sveta misa je u 17 sati u Jakšincu.

ZAMOLBA ZA POMOĆ OKO OBNOVE OLTARA U SLANOM POTOKU

Poštovani župljani!

Stoljetni oltar sv. Fabijana i Sebastijana je u derutnom stanju i potrebna mu je temeljita obnova. Kao župna zajednica želimo svi sudjelovati u ovom projektu, pa na poseban način upućujem zamolbu  Vama da se prema vlastitim mogućnostima uključite u obnovu. Moramo biti ponosni na naše bake, djedove i roditelje koji su nam toliko sakralnih prostora, kapelica,  izgradili i uredili, a na nama je danas da to održavamo i obnavljamo.

Cjelokupni iznos obnove iznosi 132.500,00 kuna. Pošto je oltar zaštićen i kulturno je dobro Republike Hrvatske, Ministarstvo kulture će pokriti trošak obnove u iznosu od 60.000, 00 kuna, a preostali iznos od 72.500,00 kuna pokriva sama župa, odnosno potrebno je prikupiti.

Svoj prilog možete darovati svake nedjelje nakon sv. mise, uplatiti na bankovni račun župe ili dati predstavniku župe koji će vas posjetiti tijekom ovog mjeseca. Svaka donacija će biti upisana u obiteljsku knjižicu.

Unaprijed  zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam u Gospodinu!

  • vlč. Nikola Jurković
  • upr. župe

Održano godišnje proštenje u Šagudovcu

U nedjelju, 14. srpnja 2019.g. održano je tradicionalno godišnje proštenje u Šagudovcu. Misno slavlje u Kapeli Rastanka Svetih Apostola predvodio je upravitelj župe sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici vlč. Nikola Jurković, a svojim izvedbama misno slavlje upotpunili su Puhački orkestar VZO Gornja Stubica i orguljaš Stjepan Novina. Nakon misnog slavlja, ispred vatrogasnog doma održano je prigodno druženje i domjenak.

Obilježen Dan Državnosti

U utorak, 25. lipnja 2019.g. u Gornjoj Stubici je obilježen Dan državnosti, blagdan kojim se obilježava 25. lipnja 1991.g. kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

Obilježavanje je započelo svetom misom u župnoj crkvi sv. Jurja za sve poginule i nestale branitelje i civile u Domovinskom ratu. Svetu misu predvodio je Pater Zdravko Knežević – tajnik u Provincijalatu Hrvatske pokrajine Družbe Isusove u Zagrebu i voditelj duhovnih vježbi.

Nakon mise, u Spomen parku, kod biste Rudolfa Perešina položeno je cvijeće, upaljeni su lampioni i odana je počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu. Prigodne molitve predvodio je Pater Zdravko Knežević, a Crkveni zbor izveo je prigodne pjesme.