Uskrsna čestitka upravitelja župe

        Predragi vjernici, Uskrs je vijest koju treba dalje širiti. Zašto? Zato što je Uskrs događaj koji je promijenio povijest ovoga svijeta. Nakon Isusova uskrsnuća smrt više nema zadnju riječ u našem životu. Posljednju i konačnu riječ ima život i to život vječni. Kršćansko vjerovanje završava riječima: „Vjerujem u uskrsnuće tijela i život vječni!”

       Tko bude vjerovao i nesebično ljubio sigurno će uskrsnuti na život vječni. Dogodit će mu se uskrsnuće mrtvih i bit će uveden u život beskrajne ljubavi Božje. Isusovo uskrsnuće je jamstvo da ćemo i mi uskrsnuti. Samo je On mogao reći: „Tko bude vjerovao u mene, živjet će ako i umre”.

       Budućnost pripada Ljubavi koja je jača od smrti. Bog je ljubav i koji ostaju u ljubavi, ostaju u Bogu, pobjeđuju smrt i ulaze u život vječni. U tom smislu je sv. Ivan apostol napisao ove riječi: „Mi znamo da smo prešli iz smrti u život, jer ljubimo braću. Tko ne ljubi, ostaje u smrti”. Uskrsnuće počinje već ovdje na zemlji po životu iz ljubavi. Uskrs je pobjeda vjere i ljubavi i svaki koji čvrsto vjeruje i nesebično ljubi, uskrsnut će na život vječni.

       Svima vama dragi župljani i prijatelji Gornje Stubice želim sretan i blagoslovljen Uskrs, sa željom da vas vjera u Isusovo uskrsnuće nadahnjuje u svakodnevnom životu.

vlč. Nikola Jurković