Božićna Čestitka župnika

 

jasle (22)

Dragi Župljani!

Novorođeno Dijete u jaslama pruža ručice prema svakome od nas i njegov smiješak izgleda da već želi reći ono što će kasnije izgovoriti usne odraslog Isusa:  Dođite k meni svi vi koji ste opterećeni, koji trpite i koji ste umorni pod teretom životnih napora, i ja ću vas okrijepiti! Mnogi su odgovorili na taj njegov poziv. Siromašni pastiri koji su u betlehemskom polju, vidjevši svjetlost neba, čuli anđeosku radosnu vijest, puni povjerenja rekoše: Hajdemo u Betlehem!… i pođoše na put.

Oni koji su na koljenima pred Isusom, djeca su svjetla: nježni nevini ljudi, pastiri puni vjere, ponizni kraljevi, prvomučenik Stjepan, nadahnuti učenik i apostol ljubavi Ivan, i svi oni koji su slijedili poziv Učitelja. Naučitelji Zakona iako su doznali vrijeme i mjesto Spasiteljevog rođenja, nisu se zaputili u Betlehem, a kralj Herod u okorjelosti svoga srca u toj svetoj noći želio je zadati smrt Gospodaru Života.

Sa Dalekog istoka, Tri su kralja srca otvorena za dobro i prožeta jednostavnom vjerom slijedili čudesnu zvijezdu. Sveti Ivan, mladi čovjek čista srca, otputio se u novi život. On je napustio svoj prijašnji život i odlučio slijediti Učitelja na svim putovima – sve do Golgote.

Pođi za mnom! Taj je poziv čuo i mladi Stjepan. Pošao je za Učiteljem i protiv zaslijepljenosti tvrdokornog nevjerovanja svojih progonitelja, svjedočio je za Njega svojom riječju i svojom krvlju. On je išao slijedeći Njegov duh, duh Ljubavi, koji se bori protiv grijeha, ali ljubi grješnika. Pred Djetetom u jaslama mora se svatko opredijeliti. On je Kralj kraljeva, Gospodar Života i Smrti. On kaže: Slijedite me, i tko nije s njime protiv njega je.

ODABERIMO SVJETLO I POĐIMO ZA ISUSOM!

Sa željom da i mi krenemo na put prema svakom čovjeku, noseći mu radosnu vijest: «Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim», blagoslovljen Božić i sretnu 2016. godinu želi Vam

Nikola Jurković

upr. župe