DAN POSTA I MOLITVE U NAŠOJ ŽUPI

Dragi župljani!

Pozivamo vas na molitvenu akciju pod nazivom „Dan posta i molitve” s kojom se u prekrasnom liturgijskom vremenu došašća želimo još aktivnije pripremiti za svetkovinu Božića. Dan posta i molitve odvijao bi se kroz četiri ČETVRTKA u došašću na sljedeći način:

• post o kruhu i vodi (ili čaju) – toga dana možemo postiti i od tv-a, interneta, radija, a sve u svrhu da u svom srcu stvorimo prostor tišine i mira te osluškujemo Božju riječ.

• osobna molitva – svaki molitelj dobivat će nedjeljom molitveni tekst. Molitveni tekst bit će sastavljen od biblijskog čitanja, razmatranja, molitava za osobne i zajedničke potrebe.

• zajednička molitva – preporuča se da molitelj toga dana sudjeluje na sv. misi, a svi bismo se zajedno našli u našoj župnoj crkvi na klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u 18 sati.

Svi koji se želite na ovaj način pripremiti za svetkovinu Božića, DOĐITE NEDJELJOM na svetu misu i nakon mise dijelit ćemo molitvene tekstove za nadolazeći četvrtak.

Ukoliko je netko u samoizolaciji ili boluje od koronavirusa, a želi sudjelovati u molitvenoj akciji „Dan posta i molitve“ može se javiti putem e-maila i rado ćemo mu poslati molitvene tekstove za razmatranje i molitvu.