Drugi dan trodnevne priprave za mladu misu

U petak, 16. lipnja 2023. godine na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, započeo je drugi dan trodnevne priprave za mladu misu vlč. Krunoslava Hikeca. Neposredno prije početka svete mise, okupljeni Božji narod izmolio je posvetnu molitvu Presvetom Srcu Isusovu. Svečano misno slavlje u 18 sati predslavio je vlč. Mario Dukić, svećenik na studiju kanonskog prava u Rimu. Uz prisutnost župnika preč. Nikole Jurkovića, mladomisnika Krunoslava Hikeca te mladomisnika Sebastijana Valjavca i domaćeg sina preč. Stjepana Lukeca koji su prije početka svete mise ispovijedali. Liturgijsko pjevanje predvodila je Lana Gradečak.

Vlč. Mario Dukić na početku propovijedi pozvao je nas sve prisutne da se ozbiljno zapitamo u kakvom smo odnosu sa svojom vjerom. Živimo li je zaista onako kako bismo je tebali živjeti. Nadalje, progovorio je i razjasnio zašto slavimo srce Isusovo. Zašto upravo srce. Pojasnio je važnost srca u našem životu. Što ono za nas predstavlja sa ljudske, znanstvene, ali i sa duhovne dimenzije. Jer srce je ono što omogućuje čovječnost. Ono prožima cijelo biće i u Starom zavjetu, uočava se kako su narodi smatrati da se srce nalazi u središtu čovjeka, gdje se nalazi duša. Po Srcu Isusovu, događa se i naše posvećenje.

Na kraju propovijedi, propovijednik je našem mladomisniku poželio da i njegovo srce postane i ostane slično srcu Isusovu. Da se trudi rasti i srasti sa Srcem Isusovim kako bi zaista bio svećenik po Srcu Isusovu.

Od srca zahvaljujemo svim vjernicima na sudjelovanju i stavljamo i dalje našeg Krunoslava u molitve.