Molitveno slavlje Cvjetnice u obitelji

Dragi župljani,

u zapriječenosti sudjelovanja na zajedničkome slavlju euharistije, zbog mjera zaštite od zaraze virusom COVID – 19, vjernici su pozvani prepoznati i njegovati ljepotu obiteljske molitve. Donosimo tekstove oblikovane za obiteljsko slavlje Nedjelje Muke Gospodnje, Cvjetnice, 5. travnja 2020.

Ponuđeni tekstovi i glazbeni prilozi predviđeni su za slavlje u trajanju od 45 do 50 minuta.

Predložak slavlja možete preuzeti OVDJE.

 

Napominjem:

  • Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će na Cvjetnicu, u nedjelju, 5. travnja 2020. godine, euharistijsko slavlje u 10 sati u crkvi Tijela Kristova u zagrebačkom naselju Sopot. Prijenos svete mise Cvjetnice izravno će prenositi HTV1 i HR1.
    Sukladno obavijesti o liturgijskim slavljima u Velikome tjednu na početku misnog slavlja kardinal Bozanić blagoslovit će nekoliko maslinovih grančica na spomen Isusovog ulaska u Jeruzalem. Zbog okolnosti koje živimo te poštivanja odredaba Stožera civilne zaštite vjernici se pozivaju da ne nabavljajumaslinove, palmine ili druge cvjetne grančice. Ukoliko ih već imaju u svojim domovima ili okućnicama neka ih postave na prikladno mjesto kao znak proslave Cvjetnice u obitelji – „kućnoj crkvi“.

 

 

Božji blagoslov,

vlč. Nikola Jurković.