Obnova objekata župe sv. Jurja kroz ljeto 2016.

Dragi župljani!

Kao što Vam je i poznato ovoga ljeta i jeseni obnovili smo neke od naših sakralnih objekata. To su: novi sanitarni čvorovi u blizini crkve – vanjski wc; zgrada pastoralnog centra – krovište i unutrašnjost; kapela sv. Fabijana i Sebastijana  – grilje na tornju; kapela sv. Vinka  Modrovec – klupe,oltar i ormar; kapela Blažene Djevice Marije na Dubovcu – grilje na tornju, novi razglas, prozračna vrata i krečenje unutrašnjosti; kapela Kraljice Mira Dobri Zdenci – novi vitraj, mikrofoni i prozračna vrata; kapela rastanak Apostola Šagudovec-  krečenje unutrašnjosti.

Obnovljena je zgrada Pastoralnog centra: Kompletno krovište sa dvije nadstrešnice, dvije terase sa gelenderima i novim pločicama, ulazna terasa, unutarnji hodnik i sanitarni čvorovi, novi vanjski sanitarni čvorovi sa popratnom stazom do ulaza u župnu crkvu.

 obnova-10obnova-13

 obnova-18obnova-20obnova-17obnova-16obnova-15obnova-19obnova-12obnova-11obnova-14

Kapela Rastanak apostola u Šagudovcu je cijela impregnirana protiv vlage i pokrečena.

obnova-22obnova-3

Kapela u Dubovcu je pokrečena, postavljen je novi razglas unutra i vani,napravljen stolić za razglas, na tornju su napravljene nove grilje i postavljena ulazna prozračna vrata.

 obnova-7obnova-9

 obnova-21obnova-8obnova-6

Na kapeli u Dobrim Zdencima postavljen je novi vitraj bl. Alojzija Stepinca koji je ujedno i osvijetljen, nabavljeni su novi mikrofoni i nova prozračna vrata.

 obnova-4obnova-5

Na kapeli Sv. Fabijana i Sebastijana u Slanom Potoku napravljene su nove drvene grilje.

 obnova-1obnova-2

U kapeli Sv. Vinka u Modrovcu napravljen je novi oltar, ormar za liturgijsko ruho te klupe.

 obnova-23obnova-24obnova-25

Radovi su započeli početkom srpnja i završeni su krajem rujna. Financijska sredstva za dotične radove su djelom osigurana, što znači da još uvijek postoji potreba da se kao župljani angažirate sa financijskim sredstvima prema vlastitim mogućnostima.

Naše pastoralno i ekonomsko vijeće u kojem se nalazi predstavnik svakog našeg sela, donijelo je odluku o zajedničkom financiranju ovih radova, na način da svaka naša obitelj izdvoji 100 kuna, a za ono više procijenite vi sami, te time doprinesite što bržoj i ljepšoj obnovi naših objekata.

Zahvaljujemo izvođaču radova: „Patra nova d.o.o.“, vlasnika Ivice Dijanića te svim radnicima koji su marljivo i strpljivo izvodili sve radove.

Zahvaljujemo Općini Gornja Stubica na čelu s načelnikom gospodinom Jasminom Krizmanićem na donaciji od 40.000 kuna za potrebe radova.

Zahvaljujemo tvrtci „Niskogradnja Hren“ na čelu s direktorima Ivanom i Mladenom Hrenom koji su darovali strojeve za izvođenje radova, kocke, rubnjake i pijesak za novu stazu, zemlju za uređenje okoliša te svoje radnike koji su izveli sve radove.

Zahvaljujemo gospodinu Ivanu Đurđeviću koji je izveo sve vodoinstalaterske radove i darovao župi.

Zahvaljujemo gospodinu Draženu Slivaru koji je darovao svoj posao za uređenje kapele u Modrovcu.

Od srca zahvaljujemo i Vama dragi vjernici i župljani koji ste darovali svoj novčani prilog i pomogli pri obnovi naših objekata koji su ponos naše župe i mjesta.

Dobrome Bogu sve Vas preporučujemo i molimo za Božji blagoslov u svim poslovima koje zajedno radimo!