OBNOVA POKRAJNIH KAPELA U ŽUPNOJ CRKVI


Dragi župljani i vjernici!

Nakon što smo dobili sve potrebne dozvole sa strane Konzervatorskog zavoda u Republici Hrvatskoj , krenuli smo u obnovu pokrajnih oltara u našoj župnoj crkvi. Oltar Gospe Žalosne i sv. Florijana bili su u dosta lošem stanju, odnosno zidovi i lamperija oko njih jako su oronuli i potrebna je bila obnova. Oltar Gospe Žalosne gotovo je već završen i zasjao je u jednom novom prekrasnom ruhu – popravljen je strop,svodovi, pokrečeni su zidovi, ugrađena nova elektroinstlacija u zidove, a na mjestu gdje je bila lamperija, potpuno je sve skinuto i napravljena dobra hidroizolacija te stavljena nova žbuka. Oslik na stropu je obnovljen kako bi sve ostalo u istom stilu kakav je bio i do sada.
Oltar sv. Florijana još je u obnovi, te su potrebni isti zahvati kao i kod oltara Gospe Žalosne. Na stropu iznad sv. Florijana, nije bilo oslika, ali uz dozvolu naših konzervatora, biti će napravljen novi oslik, odnosno prenesen isti kao i iznad oltara Gospe Žalosne.
Veliki su zahvati na ove dvije kapele, ali to naša Gospa Žalosna i sv. Florijan zaslužuju. Vas župljane i sve ljude dobre volje pozivam da se prema vlastitim mogućnostima uključite u obnovu jer su financijski izdaci dosta veliki.
Kao što mi nedugo reče jedan naš župljanin:“ako su to naši djedovi i bake mogli izgraditi, onda je nama najmanji problem to obnavljati i držati urednim“

 

VELIKO HVALA onima koji su se već odazvali i pomogli oko obnove, a sve Vas druge molim da pomognete koliko možete.

vlč. Nikola Jurković