Započela obnova župne crkve

Dragi župljani i prijatelji gornjostubičke župne crkve sv. Jurja!

 

U nedjelju, 22. ožujka 2020. godine, razorni potres posijao je strah i ostavio iza sebe veliku materijalnu štetu na brojnim obiteljskim kućama naše Župe, na kapeli sv. Fabijana i Sebastijana u Slanome Potoku, na župnome dvoru, a tako i na našoj zajedničkoj kući – župnoj crkvi sv. Jurja, koja datira iz davnog XIII. stoljeća.

Tijekom povijesti naši su se preci također suočavali s razornim posljedicama potresa. Kao nekoć oni, tako smo i mi danas pozvani udružiti se i suočiti se s velikim oštećenjem te popraviti vrijednu i povijesnu župnu crkvu na koju smo ponosni.

U tu svrhu, dogovorno s Konzervatorskim odjelom u Krapini i Nadbiskupskim duhovnim stolom, napravljena je potrebna dokumentacija tijeka obnove interijera crkve koja uključuje obnovu cjelokupne unutrašnjosti, elektroinstalaciju te stručan odabir materijala koji se primjenjuju na objektima koji su zaštićena kulturna dobra.

 

Cijena potrebnih radova iznosi 600.000,00 kn

 

Župa se zadužila kreditom u iznosu od 300.000,00 kn kako bi mogli početi radovi, a ostalih 300.000,00 kn potrebno je prikupiti. Ako taj iznos podijelimo na sve obitelji u župi, onda bi svaka obitelj trebala izdvojiti oko 250,00 kn.

Svoj dar možete uplatiti pomoću priložene uplatnice (uplatnica za obnovu župne crkve sv. Jurja) ili donijeti osobno u župnu crkvu nakon nedjeljnih svetih misa ili u vrijeme rada župnoga ureda. Vaš dar upisuje se i u obiteljsku knjižicu.

Budimo otvorena srca i uvjereni da zbog ovog izvanrednog prikupljana priloga za tako važan projekt dobri Bog stostruko uzvraća.

Molimo vas, potaknite jedni druge i udružimo se zajedno kako bi ovo pismo došlo do svih potomaka i prijatelja Gornje Stubice u domovini i u svijetu. Svaki je dar dobro došao!

 

Mnogo smo nevolja zajedno savladali, stoga vjerujem kako ćemo i ovu u kojoj se od nas očekuje nesebičnost i što brža reakcija.

 

Kroz vrijeme obnove svete mise će biti na otvorenom prostoru.

 

 

Fotografije razornog potresa pogledajte OVDJE.