PROSLAVA MISE ZAHVALNICE

U nedjelju 18. lipnja 2023. godine misu zahvalnicu u 18 sati proslavio je  naš vlč. Krunoslav Hikec.

 

Svečano misno slavlje koje je predslavio naš mladomisnik započelo je u 18 sati u koncelebraciji sa vlč. Branimirom Jagodićem, kapelanom Hrvatskog katoličkog sveučilišta koji je bio i propovijednik, Nikolom Jurkovićem domaćem župnikom te drugim mladomisnicima: vlč. Sebastijanom Valjavcem, vlč. Petrom Tisajem, vlč. Matejem Zakanjem i vlč. Domagojem Topićem. Koncelebraciji se priključio vlč. Ivan Vujević, kapelan u župi Uznesenja BDM u Stenjevcu. Liturgijsko pjevanje predvodili su bogoslovi Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa.

Vlč. Branimir Jagodić u svojoj propovijedi istaknuo je kako Gospodin ponaosob poznaje svakoga od nas. Kako svakoga poimence poznaje, a osobito one koje šalje u svoju svetu službu. On šalje i izabire svoje učenike. Ti učenici smo u daanašnjem vremenu svi mi. I oni su imali mana i mi ih imamo. Stoga, potrebno se otvoriti Božjoj ljubavi da djeluje u nama kako bismo mogli i mi djelovati u skladu s Božjim naukom u svakodnevnim situacijama i okolnostima.

Nadalje, istaknuo je kako je žetva velika, a radnika malo. Gospodin uvijek traži i šalje radnike u svoju žetvu. Od nas kao kršćana očekuje se da prihvatimo Božji poziv, bilo da je riječ o pozivu na obiteljski život ili na svećeništvo. Jer jedino zajedničkom suradnjom možemo ostvariti ono dostojanstvo kako je Bog za čovjeka od početka naumio.

Naposljetku, poželio je našem Krunoslava mnogo uspjeha u žetvi. Da bude Kristov svećenik, oblikovan u poniznosti i zahvalnosti.

Na kraju misnog slavlja naš mladomisnik vlč. Krunoslav Hikec uputio je svoju zahvalu.

„U tebe se Gospodine uzdam!“ Ove Psalmistove riječi uzeo sam kao svoje mladomisničko geslo. Cijeloga svojega života uzdao sam se u Njega i Njemu predavao sve svoje putove, radosti i teškoće. Zato na početku ovog zahvalnog govora, na prvome mjestu zahvaljujem dragome Bogu jer njemu pripada sva čast i hvala. Zahvaljujem mu danas ovdje, kao njegov svećenik, na daru života, svećeničkog poziva, ali i za sve vas koji danas sa mnom dijelite ovaj radostan trenutak. Uzdao sam se i u moćni zagovor naše Nebeske Majke Marije. Doista sam osjećao njezinu majčinsku brigu i blizinu na svom putu. I ponovno pun zahvalnosti kličem: „U tebe se Gospodine uzdam!“
Nadalje, posebnu zahvalnost upućujem svojoj dragoj obitelji: mami Tatjani, tati Stjepanu, bratu Gabrijelu i baki Ivanki. Vi ste se nesebično žrtvovali, brinuli se i pratili me na svakom mom koraku. Zajedno smo dijelili sve radosne i žalosne trenutke naše obitelji. Draga mama, tata, brate i bako, od srca vam zahvaljujem i molim Boga da vas nagradi za sve ono što ste učinili za mene. Također, pratila me i moja ostala rodbina i prijatelji. I vama upućujem svoju riječ zahvale.
Veliku ulogu u mojem putu prema oltaru imao je i moj dragi župnik Nikola.
On me pratio kroz sve moje bogoslovske dane, ali to čini i danas. Dragi moj župniče, od srca vam hvala, na svakoj podršci i materijalnoj i molitvenoj, na svakom savjetu, svakoj poticajnoj riječi. Puno smo razgovarali o svemu, i u vama, osim župnika, vidio sam i prijatelja i brata. Hvala vam.
Želio bih zahvaliti svojim kolegama, mladomisnicima koji su večeras ovdje samnom oko oltara vlč. Mateju Zakanju, vlč. Domagoju Topiću, vlč. Petru Tisaju i vlč. Sebastijanu Valjavcu. Proživjeli smo zajedno punih pet godina, od ulaska u bogosloviju i tako se međusobno formirali i rasli u vjeri. Lijepo vas je zaista vidjeti oko oltara i hvala Vam na prijateljskom savjetu i na zajedništvu.
Vlč. Branimira Jagodića koji je Kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, zamolio sam da večeras propovijeda. On je ujedno i pastoralni pomoćnik na župi sv. Marka Križevčanina gdje sam proveo godinu dana kao đakon. Zahvaljujem ti na svakoj upućenoj riječi, prijateljskom savjetu i molitvenoj blizini.
Veliku zahvalnost upućujem i vama drage gornjostubičanke i gornjostubičanci. Svaki puta kada sam dolazio doma iz bogoslovije, bilo mi je drago susresti vas i progovoriti s vama koju riječ. Hvala vam na mnogim molitvama upućenih dobrome Bogu za mene i za moje zvanje. Hvala vam i na materijalnoj podršci koju ste mi pružali tijekom moje formacije kao i na mladomisničkom poklonu. Budite ponosni danas zajedno sa mnom i neka vas dobri Bog poživi u zdravlju i veselju. Hvala vam.
Hvala našim udrugama i zajednicama koje su sudjelovale u organizaciji: KUD-u Matija Gubec, Lovačkom društvu Orao, udruzi branitelja sv. Juraj, Vatrogasnoj zajednici GS i našim DVD-ima Šagudovec, Dobri Zdenci, Sv. Matej, Gornja Stubica, mjesnom odboru Modrovec, udruzi žena Hum Stubički, Lipin Cviet te svima koji su se uključili pečenjem kolača i na razne druge načine.
Hvala našoj Općini Gornja Stubica, na čelu s načelnikom gospodinom Jasminom Krizmanićem na pomoći oko organizacije današnjeg dana.
U ovom slavlju lijepo se je pjevalo i sviralo. Hvala bogoslovima Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu sa kojima sam proveo mnoge divne godine. Posebno zahvaljujem maestru gosp. Vedranu Jakiću koji je sastavio ovaj divan zbor i koji mi je uglazbio mladomisničko geslo. Hvala vam od srca.
Liturgija, kako bi bila bogatija treba imati bogoslove i ministrante. Hvala ceremonijaru Luki Žeželju i svim poslužiteljima oltara.
Hvala mojoj ekipi koja je pomogla urediti okoliš i pripremiti hranu i piće za okrepu koja nas čeka nakon svete mise.
Puno je riječi zahvale izrečeno, nemojte se ljutiti ako sam nekoga izostavio, nije namjerno. I na samom kraju, još jednom svima hvala na svemu. Puno ste molili za mene i za moje zvanje. Danas stojim pred vama kao svećenik i molim vas, nemojte prestati sa svojim molitvama.

Zajedno sa našim dragim pjesnikom Dragutinom Domjanićem govorim:

A vi ste srcu mom
Tak puno sunca dali.
Kaj morem vam neg’ reć:
Od vsega srca fala!