Proslava Posvetila župne crkve sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici

Svake godine, prvu nedjelju u mjesecu rujnu župna zajednica iz Gornje Stubice slaviobljetnicu posvete župne crkve. Na poseban način taj dan se spominjemo i blaženog Alojzija Stepinca koji je i posvetio župnu crkvu. Ove nedjelje smo svečanim svetim misama slavili taj važan dan za našu župu. Svetu misu u 11:00 sati predsalvio je velečasni Vlado Razum, duhovnik zagrebačke Bogoslovije, uz koncelebraciju svećenika iz Dekanata, domaćih sinova i dugogodišnjeg župnika mons. Ivana Špoljara. Pjevanje je animirao župni Mješoviti zbor pod ravnanjem Ivice Kontenta.

Velečasni Vlado, u homiliji je naglasio važnost međuljudskih odnosa, poštivanje vjernika međusobno ali i briga jednih za druge. Posebno je naglasio kako nam se često događa da nakon sakramenata Prve Pričesti i Krizme crkve ostaju prazne. Pozvao je roditelje na življenje svoje vjere u obitelji. Potrebno se je zauzeti, molitvom i životnim primjerom svakodnevno svjedočiti Radosnu vijest.

Večernju svetu misu predvodio je domaći sin velečasni Josip Čulig, ovogodišnji mladomisnik. A pjevanje animirao zbor mladih „Hvalospjev“. Velečasni Josip je u propovijedi naglasio važnost obilježavnja dana Posvetila, ali i samog življenja osobne vjere koja potječe iz sakramenta Krštenja koje smo primili baš u toj Crkvi. Naglasio se je kako je župna zajednica kao i nogometna momčad, potrebno je da je skladna i da ako primijeti neki problem, da to u miru i ljubavi pokuša riješiti, ne iznoseći poteškoće izvan župne obitelji.

Posvetilo (1)Posvetilo (2)Posvetilo (3)

 Posvetilo (4)