Proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U četvrtak, 5. kolovoza 2021., proslavili smo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Proslavu smo započeli svetom misom za Domovinu na kojoj su bili prisutni branitelji, Načelnik te mnogi vjernici. Župni zbor je posebnim domoljubnim i liturgijskim pjesmama uzveličao slavlje. Nakon svete mise, u spomen parku Rudlofa Perešina, održana je molitva te su upaljene svijeće i položeno cvijeće ispred biste.

MOLITVA ZA DOMOVINU

Bože, višnji Vladaru svih naroda i država, ponizno te molimo, pogledaj milostivim okom na našu domovinu i narod.

Daj, Bože, kao što si ti jedan, jedan nam Spasitelj i Učitelj i jedna Istina, da se tako i cijeli naš hrvatski narod složi u jednoj pravoj vjeri, te tako složni služimo tebi na slavu, sebi na spasenje, domovini na korist. Iskorijeni stoga krive nauke i bezboštvo. Daj svim poglavarima bistru pamet i dobro srce, da nas vode putem istine i pravde; daj njihovim savjetnicima plemenite i sretne misli, sucima pravičnost, da se kod nas i posvuda zlo kara i kazni, dobro hvali, zlo i sramota zatire, red i skladnost udruži, i da svaki bude vjeran u svojoj službi.

Daj našoj hrvatskoj domovini sreću, umnoži joj stanovnike, blagoslovi poljodjelstvo i trgovinu, unaprijedi u njoj pravu znanost, umjetnost, obrt i svaki rad, svaki plemeniti duhovni i tvarni pothvat. Čuvaj joj polja od nepogode, nadari nas dobrom ljetinom, privredom i turizmom. Čuvaj nas, Bože, od neprijatelja rata, od kužnih bolesti i gladi. Čuvaj nas od mržnje, nesloge, svađe i nemira. Sve nas, Bože, nadahni duhom istine i ljubavi, da tebi vjerno služeći i međusobno se bratski ljubeći, slavimo tebe višnjega Vladar, sada i u nebeskoj domovini dovijeka. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

Iz molitvenika “Gospin molitvenik”