Proslavljena 10-ta obljetnica svećeničkog ređenja vlč. Nikole Jurkovića

U petak, 18. lipnja 2021. godine, naš župnik – vlč. Nikola, proslavio je 10-tu obljetnicu svećeničkog ređenja.

Zahvalan Gospodinu za dar svećeničkog poziva i radosnog služenja u župi Gornja Stubica, svetu misu zahvalnicu prikazao je u nedjelju, 27. lipnja 2021. godine, s početkom u 10 sati.

Svetu misu predvodio je vlč. Nikola u zajedništvu s vlč. Stjepanom Lukecom, vlč. Vinkom Tomićem, vlč. Antunom Motočićem i mons. Jurjem Bateljom koji je propovijedao kao i prije 10 godina na Mladoj misi.

 

Također su se okupili mnogobrojni vjernici; KUD Matija Gubec, VZ Gornja Stubica, članovi DVD-a Šagudovec, Dobri Zdenci i Gornja Stubica, Puhački orkestar koji je slavlje upotpunio zajedno sa našim župnim zborom, Lovačko društvo „Orao“, udruga branitelja „Sveti Juraj“ koji su ujedno pomogli u kuhanju gulaša, nogometni klub “Matija Gubec” te mnogobrojni župljani, prijatelji i obitelj. 

 

Na kraju svete mise najprije su čestitku uputili župljani uz prigodni dar te zatim i načelnik naše Općine, gosp. Jasmin Krizmanić, koji je istotako čestitao župniku na obljetnici i zalaganju za sve što je učinio i čini za dobrobit Gornje Stubice te poklonio sliku krajolika Gornje Stubice s pogledom na crkvu.

Nakon čestitki, vlč. Nikola je zahvalio najprije Dobrome Bogu što mu je podario dar svećeništva, a zatim i svima ostalima oko truda i svega što su učinili kako bi ga iznenadili. Na kraju pozvao je sve da ostanu nakon svete mise na druženju uz koji zalogaj i dobru ohlađenu kapljicu.

Slavlje se nastavilo vani oko crkve uz pjesmu i slavlje.