Treći dan trodnevne priprave za mladu misu

U petak, 17. lipnja 2023. godine na blagdan Bezgrešnog Srca Marijina, započeo je treći dan trodnevne priprave za mladu misu vlč. Krunoslava Hikeca. Svečano misno slavlje u 18 sati predslavio je vlč. Dubravko Škrlin Hren, domaći sin i župnik župe sv. Ivana Nepomuka u Lučkom. Uz prisutnost mladomisnika Krunoslava Hikeca te domaćih sinova preč. Ivana Levaka i preč. Stjepana Lukeca koji je prije početka svete mise ispovijedao. Liturgijsko pjevanje predvodio je naš orguljaš Stjepan Novina.

Vlč. Dubravko u svojoj propovijedi osvrnuo se na povezanost mlade mise i naše župne zajednice sa blagdanima koje ovih dana slavimo. Slavili smo Svetkovinu Presvetog Srca Isusova i blagdan Bezgrešnog Srca Marijina. Njihovim srcima posvećena je cijela naša župna zajednica 2004. godine. Pod tim istim srcima nekoliko godina počela je djelovati molitvena zajedncia Srca Isusova i modružanski recital Srca Isusova i Marijina. Pod tim srcima molilo se i rasao je poziv našeg Krunoslava. Svako zvanje jest zaista izmoljeno zvanje.

Na kraju propovijedi propovijednik je zahvalio obitelji Hikec na odgoju u vjeri i župnoj zajednici koja je dosad našeg mladomisnika pratila molitvama.

Na kraju misnog slavlja vlč. Dubravko zajedno sa okupljenim svećenicima, blagoslovio je kalež iz kojeg će mladomisnik sutradan prvi put slaviti svoju mladu misu te je blagoslovio i misnicu koju će po prvi puta obući.

Od srca zahvaljujemo svim vjernicima na sudjelovanju i stavljamo i dalje našeg Krunoslava u molitve.