U Gornjoj Stubici blagoslovljeno i otvoreno gradilište dječjeg vrtića

U utorak 26. studenog 2019. godine na adresi Novo naselje bb u prisutnosti mještana i gostiju otvoreno je i blagoslovljeno gradilište dječjeg vrtića „Jurek“.

 

Prisutnima se obratio općinski načelnik koji je izrazio svoje zadovoljstvo zbog toga što se konačno krenulo u realizaciju ovog, za Općinu i njega osobno, najvažnijeg projekta. Posebnu zahvalu uputio je i zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću koji je 2009. godine darovao župno zemljište za izgradnju vrtića.
Prigodnim govorom obratili su se i zamjenik Župana Krapinsko – zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek te izaslanik Vlade Republike Hrvatske – saborski zastupnik Žarko Tušek.
Gradilište je blagoslovio prečasni Tomica Šestak – nadbiskupijski ekonom – izaslanik Zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.
Velečasni Dubravko Škrlin – Hren pročitao je povelju koju se ugradilo u temelje budućeg dječjeg vrtića, a potpisali su ju općinski načelnik Jasmin Krizmanić, prečasni Tomica Šestak i upravitelj naše Župe vlč. Nikola Jurković.

Cijena izgradnje i opremanja dječjeg vrtića prema ugovoru iznosi 12.684.001,04 kuna s PDV-om.
Iznos od 7.440.000,00 kuna osigurani su iz Programa ruralnog razvoja putem prijave na natječaj za mjeru 7.4.1.
Navedena bespovratna sredstva financiraju se u omjeru 85% EU i 15% Republika Hrvatska, ostatak sredstava osigurati će se iz Proračuna Općine Gornja Stubica, putem kreditnih sredstava.
Izvođač radova je obrt Vodolim iz Donje Stubice vlasnika Vanje Brundule.
Stručni nadzor nad radovima vršiti će poduzeće Zagorje pro-kon d.o.o. iz Zaboka, a projektantski poduzeće MVA d.o.o. iz Zagreba.

Prisutni su bili i vlč. Domagoj Matošević, upravitelj Svetišta Majke Božje Bistričke, vlč. Ivan Levak, domaći sin, zamjenik općinskog načelnika Vladimir Škvorc, predsjednica Općinskog vijeća Đurđica Labaš, ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca Sanja Knezić, općinski i županijski vijećnici, te predstavnici izvođača i nadzora.