Marijina Legija

”MARIJINA LEGIJA POKAZUJE PRAVO LICE KATOLIČKE CRKVE”
(papa Ivan XXIII. francuskim legionarima 13. srpnja 1960.)

Marijina legija je međunarodna katolička laička organizacija koja je utemeljena 7. rujna 1921. u večer uoči blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije.  Njezin osnivač Frank Duff rođen je 7. lipnja 1889. u Dublinu u Irskoj.

Marijina legija u Hrvatskoj djeluje od 1956. godine. Za njezin dolazak napose se može zahvaliti tadašnjem zagrebačkom nadbiskupu kard. Franji Šeperu. Bl. Alojzije Stepinac, pročitavši Priručnik Marijine legije, oduševljeno ju je preporučivao smatrajući je Katoličkom akcijom u najboljem izdanju. Danas Legija djeluje u gotovo svim biskupijama naše Domovine i broji preko tisuću djelatnih članova. Najviše vijeće Marijine legije za područje Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije je Regija Zagreb.

Marijin legionar daje Obećanje Duhu Svetomu kojim se obvezuje da će djelovati u skladu s pravilima koja nam nalaže sustav organizacije i da će to činiti  u potpunom jedinstvu s Marijom koja je s Duhom Svetim posve sjedinjena. Samim time legionar se ne oslanja na sebe, nego na milost. Pravila koja legionarima pomažu sačuvati sustav Marijine legije u njegovom izvornom obliku opisana su u priručniku.

IMG_3435U našoj župi isto djeluje Marijina legija. Članovi prezidija sastaju se tjedno, UTORAK  poslije večernje sv. Mise. Sastanak započinje zazivom Duha Svetoga i molitvom krunice a nastavlja se čitanjem duhovnog štiva iz Priručnika Marijine Legije, što pomaže članovima u duhovnom rastu. Pored tjednih sastanaka, legionari djeluju kroz obavljanje apostolata. Apostolat čine posjete bolesnim i nemoćnim  članovima župe. Legionari svjedoče o lijepom prijemu prilikom tih posjeta te radosti i ganutosti posjećenih. Trude se svuda donositi utjehu, nadu i povjerenje u bezgraničnu Božju dobrotu.

I Vas draga braćo i sestre u Kristu, koji ste upravo pročitali ovaj tekst o Marijinoj legiji, iskrena srca pozivam da se priključite i učinite nešto lijepo za župu, ali ponajprije za osobnu izgradnju u vjeri.

Marijina Legija u našoj župi se sastaje:
UTORAK u 18.30 sati
ČETVRTAK u 18.30 sati