Molitvena zajednica Srce Isusovo

 

     Molitvena zajednica Srce Isusovo okuplja vjernike laike koji  susrete i molitve prikazuju Bogu kao znak ljubavi i zahvale, kao utjehu i naknadu za sve uvrede koje se nanose Presvetom Srcu Isusovom i bezgrješnom Srcu Marijinom, potiče na upoznavanje Božje riječi, na spoznaju božje ljubavi, promiče molitvu i štovanje Srca Isusovog i jača kršćansko zajedništvo.

        MZ Srce Isusovo održala je prvi susret  na Prvi petak u 12 mjesecu 2016. g., na poticaj pjesnikinja koje su kroz talent pisanja pjesama raznih tematika otkrile i talent za pisanje duhovnih pjesama i meditacija. Taj talent se razvio  kroz pet godina pisanja pjesama duhovne tematike za objavu u zborniku radova Večer poezije „Srce Isusa i Marije“ koji se tiska jednom godišnje i kroz pisanje pjesama za duhovne pjesničke večeri koje su se održavale u crkvi.

      Danas se MZ Srce Isusovo okuplja  na molitveno-biblijskim susretima jednom mjesečno, treći  četvrtak u mjesecu, nakon svete mise u vjeronaučnoj dvorani. Na susretima se moli Zlatna krunica i Litanije Srcu Isusovom, čita se biblijski tekst i o njemu se promišlja s nakanom da se upozna  Božja riječ i da se po njoj živi, mole se prošnje, zahvale, posvetna molitva Srcu Isusovom i molitva za proglašenje svetim blaženoga Alojzija Stepinca koji je i zaštitinik molitvene zajednice.

       Svaki Prvi petak u mjesecu MZ sudjeluje u pobožnosti Presvetom Srcu Isusovom i na pobožnosti euharistijskog klanjanja.

      MZ Srce Isusovo sudjeluje i na duhovno-književnim susretima s ciljem razvijanja duhovno- književnog stvaralaštva  s nakanom da se potakne autore na pisanje pjesama, meditacija i promišljanja duhovne tematike.

      Svi koji žele  štovati Presveto Srce Isusovo i živjeti posvetu svih gornjostubičkih obitelji Presvetom Srcu Isusovom iz 2004. g. dobrodošli su na molitveno-biblijski susret MZ Srce Isusovo, na pobožnost Presvetom Srcu Isusovom i pobožnost klanjanja svaki Prvi petak u mjesecu.

SUSRET MOLITVENE ZAJEDNICE JE SVAKI ČETVRTAK NAKON SVETE MISE.

  •   Isuse blaga i ponizna Srca,
  • učini srce moje po Srcu svome
  • da bi Ti sve više živio u meni!